Kunstgras is gemakkelijk zelf te leggen

Kunstgras gemakkelijk zelf te leggen


Kunstgras wordt steeds populairder, mede door de vele voordelen die kunstgras biedt. Het is nu eenmaal een feit dat u met kunstgras nooit meer hoeft te maaien, geen randjes hoeft te knippen en nooit meer hoeft te sproeien. Ook het verticuteren en bemesten is verleden tijd, net zoals het onkruid verwijderen. Al ligt uw tuin de hele dag in de schaduw of in de volle zon, uw kunstgras ligt er altijd mooi en fris bij. Zelfs als het zwembadje er een paar weken op heeft gestaan. Eigenlijk heeft u met kunstgras het hele jaar door een mooi, groen en verzorgd gazon.

Een ruime keuze en eenvoudig zelf te leggen

Met zoveel voordelen kiezen mensen graag voor kunstgras en u kunt ook nog kiezen uit een aantal verschillende soorten kunstgras. Waar het ene kunstgras meer geschikt is voor een strak modern gazonnetje, leent het andere kunstgras zich weer uitstekend voor spelende kinderen. We hebben keus genoeg, ook wat de poolhoogte, de kwaliteit en de kleur aangaat. De kunstgrassen kunt u bij ons eenvoudig bestellen. U kunt het kunstgras zelf leggen. Dit is best eenvoudig als u maar even weet wat u moet doen. Natuurlijk moet u ook berekenen hoeveel kunstgras u nodig heeft, waarbij u rekening moet houden met een eventuele richting van het kunstgras. Het kunstgras kan eenvoudig gesneden worden.

Het kunstgras leggen

De ideale ondergrond voor kunstgras is een zandbed van wit zand van circa 8 tot 10 centimeter. U moet de grond dus eerst 8 tot 10 centimeter afgraven om daarna hierin het witte zand te storten en in te wateren. Om het zand egaal en compact te krijgen kunt u er met een wals over heengaan of met een trilplaat het zand goed vlak trillen. De laatste optie is nog beter. Daarna kan het kunstgras geplaatst worden. Kunstgras kan ook eventueel op tegels gelegd worden. U moet er dan wel op letten dat het regenwater weg kan lopen en dat de tegels netjes vlak liggen en dat er geen uitstekende hobbels of punten zijn. In een dergelijke situatie is het beter om drainagematten te gebruiken, zo weet u zeker dat de randjes van de tegels niet in het kunstgras komen te staan.

Wat heeft u nodig?

Als u het kunstgras gaat leggen, gebruik dan een Stanleymes om het kunstgras eventueel op maat te snijden. Rol het kunstgras uit en trek eventuele plooien recht. Als de oppervlakte breder is dan vier meter krijgt u misschien een naad, zorg dan dat de grassprietjes allemaal dezelfde richting op staan. Als u bij obstakels komt, zoals bijvoorbeeld een muur, plaats het kunstgras dan tegen de muur en snij met het Stanleymes het teveel aan gras strak af. U kunt het kunstgras eventueel vastpinnen met speciale haken. Deze kunstgrashaken slaat u om de 50 centimeter in de kunstgrasmat. Hierdoor kan de kunstgrasmat niet omhoog waaien en blijft hij lekker strak liggen. U kunt er ook voor kiezen om het kunstgras met trottoirbandjes af te werken. U heeft dan gelijk een mooie rand om het kunstgras heen liggen.

De twee laatste stappen…

Als het kunstgras eenmaal ligt, zijn er nog twee dingen die u moet doen. Het eerste is het kunstgras even borstelen met een bezem omdat het misschien op de rol wat platgedrukt is. Het tweede punt wat u moet doen is eigenlijk het belangrijkste. Dat is namelijk dat u heerlijk moet gaan genieten van uw mooie kunstgras.