Is kunstgras geschikt voor honden?

kunstgras en honden

We willen allemaal graag een mooi aangelegde tuin. Waar veel helaas wel tegenaanlopen is een chronisch gebrek aan tijd. Daardoor kiezen we het liefst voor onderhoudsvrije oplossingen. Een daarvan is kunstgras. Het verschil met echt gras is bijna niet te onderscheiden. Het grootste voordeel is, dat het op het leggen na onderhoudsvrij is. Kunstgras blijft het hele jaar groen, heeft geen water nodig en niet geheel onbelangrijk er hoeft geen grasmaaier aan te pas te komen. Wanneer je de trotse eigenaar van een viervoeter bent reist natuurlijk wel de vraag of kunstgras met een hond geschikt is.

Het goede nieuws is dat kunstgras zich uitstekend leent voor het gebruik van je hond. Ze kunnen er heerlijk op ravotten en zullen al vrij snel doorhebben dat graven geen zin heeft. Doordat het gras beschikt over een uitmuntend drainagesysteem is het ook geen enkel probleem als de hond een plasje erop doet. Door de goede afvoer in de grasmatten, zal het plasje wegspoelen en heb je er geen omkijken naar.

Is kunstgras ook veilig als de hond eraan snuffelt en likt?

Let bij de aankoop van kunstgras op de EN71-3 norm. Dit is de meest strenge Europese norm die er is wat veiligheid betreft. Dit gras is zeer geschikt voor kinderen, maar ook voor honden die ervan houden om overal aan te snuffelen en likken.

Wat als je hond zijn uitwerpselen op het kunstgras legt?

Ook dit veroorzaakt geen enkel probleem. De ontlasting van de hond zal het kunstgras niet aantasten en er zal geen kleurverschil optreden. Het is ook eenvoudig schoon te maken. Je verwijdert de ontlasting en spoelt het na met een emmer lauw water. Blijf je toch last houden van de geur, dan zijn er genoeg schoonmaakmiddelen verkrijgbaar die veilig zijn voor dier en milieu.

Zoals je kunt lezen gaan kunstgras en huisdieren prima samen. Let bij de aankoop op de EN71-3 norm en vraag verkopers naar de beste optie. Let bij het leggen erop dat de ondergrond stevig is en leg de matten goed vast. Zo zorg je ervoor dat de hond heerlijk kan spelen en rollebollen zonder iets te beschadigen. Na het leggen is het dan alleen nog een kwestie van genieten van je prachtige tuin. Zelfs in de winter is het gras bij jou groener dan bij de buren en daar hoef je eigenlijk helemaal niets voor te doen. Makkelijker kan niet.